Att spara och att spara

Pengar, det som livet kretsar runt. Så kan det verkligen kännas, speciellt när man har dåligt på pengar. Många är det som mår dåligt över sin ekonomi, och som ständigt kämpar för att ha pengar kvar i slutet av månaden. Det är inte lätt, speciellt inte om en har mycket utgifter men en mindre inkomst. Det är dock aldrig omöjligt. 

Vi har tidigare skrivit om att spara genom lån. Någonting som låter helt galet i de flestas öron, men som faktiskt är genomfört. ????????????????????????????????????????Det man gör då är att låna pengar för att betala av eventuella skulder med olika ränta. Man samlar lån helt enkelt. På så vis får man en ränta och därmed (oftast) en mindre månadskostnad. Detta är någonting alla bör göra för att bli skuldfri, och därmed lättare kunna få en stabil ekonomi.

Spara genom minskad konsumtion

Om man ska spara till någonting speciellt, som exempelvis en resa eller till ett dyrare köp, är det däremot inte rekommenderat att ta lån. Då finns det andra vägar att ta för att få ihop pengarna. I en artikel från Dagens Nyheter har man skrivit om detta, och träffat Ann-Christin Gramming. Hon slutade att shoppa och fick plötsligt väldigt mycket pengar över, pengar som hon kunde spara. Och enligt artikeln kan den som lägger undan pengar varje månad bli miljonär på lån sikt. Vidare finns diverse tips på vad en ska göra och hur man ska tänka för att lättast spara pengar Bland annat rekommenderar de att undvika butiker (och därmed inte shoppa), ha matlåda till jobbet, se över om du kan ta cykel istället för att pendla eller ta bilen till jobbet, göra en matbudget, spara direkt när du får lön (så att du inte ens märker att pengarna kommer in) med mera. Försök att testa detta i ett halvår, så kommer du snart att märka  skillnaden på ditt sparkonto.

 

Scroll to top