Spara pengar under Black Friday

Funderar du på att shoppa loss under årets Black Friday rea? Då finns det en hel del saker som du ska tänka på. Här är de största missarna du kan göra, och hur du undviker dem.

Black Friday närmar sig med stormsteg och då finns en god chans att kunna unna sig något extra i shoppingväg till ett betydligt lägre pris än vad prylarna normalt skulle kosta. Till exempel behöver du inte längre ta lån för att kunna köpa den där nya tv-apparaten du drömt om, under Black Friday kommer du hitta flera modeller till priser nedsatta uppemot 70 % om du har tur. Men visst finns det en hel del fallgropar du kan hamn i om du inte planerar dina köp i förväg. Här är en lista de vanligaste misstagen som du kan tänka göra i reakaoset:

  1. Börja med att planera – bestäm dig redan innan vad det är för något du vill köpa och handla inte bra för att det är billigt.
  2. När börjar rean? – vissa butiker har rea från midnatt kvällen innan med andra startar sin rea på dagtid enligt butiken öppettider, så kolla upp från när rean startar hos din butik.
  3. Sätt en budget och håll den – det är lätt att bli lite väl exalterad av alla rabatter och erbjudanden vilket gör att man snabbt köper saker bara för prisets skull och inte för att de behövs eller för att du vill ha dem.
  4. Vart handlar du produkterna från? – kolla upp vart i världen butiken har sitt säte, tull- och fraktkostnader kan nämligen bli dyrare än du tänkt dig.
  5. Välj rätt rabatt – något som kan vara värt att titta på är hur mycket en vara är nedsatt, e bra regel är vad Expressen kallar för ”40-regeln” vilket betyder att du inte ska handla något som inte är nedsatt med minst 40 % rabatt.

Viktigt att tänka på

Något annat du ska tänka på för att inte gå i fällan är att verkligen titta på hur prisutvecklingen ser ut och det gör du genom att kolla på olika jämförelsesajter hur mycket varan kostar i vanliga fall, och också vart du hittar den billigast. Där kan du även se om prissänkningen är så stor som säljaren vill ge sken av. Likaså ska du inte falla för hetsande om begränsade erbjudanden, till exempel att si eller så många andra tittar på varan och att du måste genomföra köpet inom ett visst tidsspann.

Scroll to top