Få bäst bolån

Bankerna tävlar om vilken som ska få ta hand om ditt lån samtidigt som de ställer en hel del krav på låntagaren – men en sak är säker: nu är det hög tid att pruta på ditt bolån.

Gult leksakshus på hög av mynt med vit bakgrundAtt ta ett bolån är det många som vill göra men för att få lånet måste man uppfylla en hel del krav. Bland annat skriver Dagens Nyheter att man måste kunna amortera en viss procent i och med det nyinförda amorteringskravet, de tittar på ditt skuldkvotstak innan de beviljar lånet vilket betyder din disponibla inkomst och de avväger om du klarar boräntan genom att både titta på den och sedan vad du får kvar att leva på. Anser banken att du får för lite pengar att röra dig med efter ett låntagande så får du med andra ord inte låna alls. Men visst finns det sätt att gå runt detta på, till exempel hos Bluestep vars adress är www.bluestep.se. Något att lägga på minnet eftersom deras slogan faktiskt också är ”När banken säger nej”, något man tydligt ser exempel på i deras reklamfilm:

Se till att få ett bra lån

En annan aspekt att tänka på kring bolån är att man faktiskt bör jämföra snitträntan på lånen för att se vilken bank som kan erbjuda bäst lån. Det är något som bland annat Privata Affärer listat där man tydligt kan se vart någonstans man kan komma över de absolut billigaste bolånen just nu. Men glöm heller inte att du faktiskt kan pruta på snitträntan. Genom att göra så kan man spara in rejält med pengar säger sparanalytikern Johanna Kull till Dina pengar och exemplifierar genom att berätta att en sänkning med futtiga 0,5 procent på ett lån på två miljoner faktiskt blir en sänkning med 10 000 kronor per år – så innan du lånar: se över dina alternativ, jämför och pruta!

Scroll to top