Skaffa en säkerhetsdörr och spara pengar

Känner du att du skulle vilja öka tryggheten i ditt hem och samtidigt också spara pengar? Då kan det vara smart att investera i en säkerhetsdörr och på sätt både få ett tryggare hem och en lägre försäkringskostnad.

Många vet inte att de kan erbjudas en lägre försäkringspremie om de installerar en säkerhetsdörr, något som faktiskt kan motivera inköpskostnaden för den här typen av dörr. En säkerhetsdörr kan också effektivt skydda mot både inbrott och brand. Läs vidare för att ta reda på mer.

Vad är en säkerhetsdörr?

Vad är då en säkerhetsdörr? Jo, det är en dörr som är tillverkad av ett hållfast material, ofta stål och har en tätare och mer hållfast upphängning som gör det svårare både för inbrottstjuvar och farlig brandrök att ta sig in i bostaden

Är du orolig för priset? Läs mer om vad det kostar att installera en säkerhetsdörr så att du vet mer om prisbilden innan du väljer att installera dörren. Någonstans kring 20 000 bör man räkna med när det gäller pris för både dörr och installation. Det kan dock vara väl värt pengar eftersom dörren är ett viktigt skydd mot inbrott i fastigheten. Även garageinbrott är vanliga, något som gör att det kan vara bra att utrusta även garaget med en säkerhetsdörr.

Fördelar med en säkerhetsdörr

  • Lägre inbrottsrisk
  • Skydd mot farlig brandrök
  • Lägre försäkringskostnad

Installera säkerhetsdörr innan resan

Efter lång tid hemma under pandemin är många sugna på att ge sig ut och resa i världen. Under semesterperioden ökar dock inbrotten. Det kan därför vara bra att tänka på att installera en säkerhetsdörr innan du ger dig iväg på resa. Eftersom du betalar en lägre kostnad för försäkringen när du har en säkerhetsdörr i bostaden får du också lite mer pengar över till reskassan.

Du behöver inte oroa dig för att en säkerhetsdörr ska vara ful och trist. Idag finns dörrarna i många olika utföranden, många som ser ut som helt vanliga, snygga ytterdörrar. Du kan med andra ord välja en dörr helt efter tycke och smak. Den enda som kommer bli förvånad över dörren är

tjuven när hon eller han försöker öppna den. I annat fall fungerar dörren precis som vilken vanlig dörr som helst.

Scroll to top