Viktiga försäkringar som tryggar din framtid

Försäkringar är extremt viktigt att ha ifall något händer. Det finns hur många försäkringar som helst men väldigt många är faktiskt onödiga och kommer bara att kosta dig i längden. Det som du verkligen håller kärt är de saker du måste försäkra.

Det finns några försäkringar som är viktiga att ha och det är bland annat hemförsäkring, trafikförsäkring, barnförsäkring och djurförsäkring. Om ditt hem börjar brinna, bilen krockas eller ditt djur skadar sig så kan det kosta ofantliga summor pengar om du inte har rätt försäkringar.

 Vilka försäkringar är ett måste?

Det finns egentligen endast en försäkring som verkligen är ett måste enligt lag och det är en trafikförsäkring. Utöver den så är det fritt fram men hemförsäkring är definitivt rekommenderat att ha och detta kan du skaffa på https://www.gofido.se/.

Hemförsäkring

Hemförsäkring täcker skador på ditt hem men även till viss del dina saker och olyckor vid resa. Du kan även köpa tilläggsförsäkringar som drulleförsäkring och reseförsäkring. Hemförsäkring är viktigt eftersom denna gäller vid inbrott i ditt hem men även till exempel vid brand. Många hyresgäster i Sverige saknar hemförsäkringsskydd och har därför ingen trygghet alls när något händer.

Trafikförsäkring

Alla fordon som inte är avställda måste ha en trafikförsäkring och detta finns i hel- eller halvförsäkring. Den ger ersättning vid vissa skador som händer i trafiken såsom personer som skadas, kollision med annat fordon och krock med saker som till exempel lyktstolpe.

barn och hundGravid- och Barnförsäkring

När du väntar barn bör du skaffa en gravidförsäkring som till exempel skyddar om du måste åka in till sjukhuset. När du väl har fått barn bör du ha en barnförsäkring som skyddar ditt barn om något händer utanför skoltid

Djurförsäkring

Veterinärkostnader kan bli ordentligt dyra om ditt djur skadar sig. Med en djurförsäkring täcks oftast de flesta kostnader vid en skada och du kan vara trygg med att dina djur springer runt och leker för fullt.

Scroll to top