Snabba lån för smarta investeringar

Vi har matats med samma mantra länge nu. Spara, spara, spara. Spara, nästan bara för sparandets skull. Men i allt detta mekaniska sparande glömmer vi lätt vad det är vi sparar till, och många av oss sparar blint. Det blinda sparandet leder till att vi också inte konkretiserar vad pengarna ska gå till – och sparkontot blir ett slags vardagslyxig buffert. Men nu ifrågasätter många sparandet. Investeringarna har intagit plats nummer ett för många, istället. Och det är inte bara för börsrävarna. Med ett snabbt lån kan du också skjuta in en extra tusenlapp på det du tror på.

Att sluta spara är förstås en vild idé och fungerar kanske bäst för den som har en stadig inkomst och redan befintliga tillgångar som fastighet eller långsiktiga fonder. Men för många av oss innebär en investering i en fond eller aktie en startsträcka på några tusen som vi kanske inte bara kan trolla fram. Då kan det vara en idé att överväga ett snabblån. På strandiafinans.se kan du enkelt räkna ut vad månadskostnaden skulle landa på beroende på hur mycket du vill låna. Poängen med smslån är att de ska vara snabba men också enkla att planera.

Sparkonto eller effektiva investeringar?

En del ekonomer börjar ifrågasätta vår gamla traditionella sparform, som i en artikel i svd.se. Många har redan accepterat att ett bolån är ett effektivt sätt att spara pengar, medan hyreslägenheten sväljer ungefär samma mängd pengar som inte går tillbaka till ditt eget konto i slutändan. Lite så skulle man kunna betrakta investeringar – det är ett sätt att säkra pengar, satsa på något intressant och dessutom få upp sitt intresse för ekonomi. Här kan du läsa tips på vart du ska investera i nästa framtiden.

Något som har vuxit explosionsartat i år är bitcoin, som efter att man möjliggjort optionshandel. Experterna ser vissa risker med att lägga in stora summor pengar och köpa bitcoins, som gjort många till miljardärer, men några tusenlappar kan fortfarande vara en smart idé. Läs om hur du ska tänka i sydsvenskan.se. Oavsett om du sparar eller inte kan det vara en bra idé att våga sig ut i investeringsbranschen. Det behöver inte kräva mycket pengar, och kan du skjuta till några tusingar med hjälp av ett microlån kan det vara en god idé. Du skulle inte bli den första som gjorde en miljonvinst, men det kräver att du är på hugget.

Scroll to top