Betalningsanmärkningar ger problem

Den som har betalningsanmärkningar blir ofta väldigt begränsad i livet. Till exempel kan den oftast inte hyra en bostad, handla på faktura, ta lån eller köpa mobilabonnemang.

4811148-payment-overdue

Skulder och betalningsanmärkningar kan hindra dig från att få en lägenhet, skriver Göteborgs-Posten. De kommunala hyresföreningarna gör nämligen alltid en kreditupplysning på hyresgästerna och har man ett flertal betalningsanmärkningar och oreglerade skulder så får man inte lov att hyra. Privata hyresvärdar har i många fall ännu hårade krav på sina hyresgäster och i dessa fall får man inte ha några betalningsmärkningar alls och ibland även ha en fast inkomst.

Kan inte låna pengar

Men betalningsanmärkningar gör det inte bara knepigt att få hyra en lägenhet. De gör i de flesta fall också det omöjligt att låna pengar. Bankerna gör nämligen alltid kreditupplysning på de som vill låna pengar och har man betalningsanmärkningar är det ett tecken på att man kanske inte kommer att kunna betala ränta och så småningom betala tillbaka lånet. Det finns dock en del aktörer som även lånar ut till den som har anmärkningar. Hos www.freedomfinance.se/privatlan/betalningsanmarkning kan den som har betalningsanmärkningar faktiskt låna upp till 150 000 kronor.

Svårt att köpa biljett till kollektivtrafiken

Några andra problem man kan få om man har betalningsanmärkningar är att man oftast inte kan köpa mobilabonnemang, man får dyrare försäkringspremie och man kan inte hyra bil. Ytterligare ett problem som man kan läsa om i Hallandsposten är att köpa biljetter till kollektivtrafiken. I artikeln kan man läsa om ett nytt system för biljettköp som går via mobilen. De som har betalningsanmärkningar kommer dock inte att kunna köpa biljetter på samma villkor som andra. Biljetterna betalas nämligen via faktura, vilket man inte kan med anmärkningar.

Scroll to top