Få professionell hjälp med bouppteckningen

Att genomföra en bouppteckning hör knappast till livets glädjeämnen. Med rätt hjälp går det lättare. I den här artikeln får du tips på vad du ska tänka på om du står inför situationen att du behöver genomföra en bouppteckning.

Har du varit med om att en nära anhörig, kanske en sambo eller partner, gått bort? Mitt i sorgearbetet står du nu inför uppdraget att upprätta en bouppteckning. Om du bor i Göteborg och behöver hjälp med bouppteckning kan du kontakta Fjällmans Juridik. De är experter på den typen av juridiska uppdrag och kan hjälpa dig igenom hela processen.

Bouppteckningar som upprättas på egen hand blir ofta fel

Att göra en bouppteckning är någonting som måste göras när någon nära anhörig avlidit. En bouppteckning är en total genomgång av den avlidnes alla ekonomiska tillgångar. Carola Erixon Gyllenmyr som arbetar som jurist säger till Expressen att:

”– Bouppteckningar som hanteras på egen hand blir oftare fel och måste göras om eller kompletteras.”
Av den anledningen kan det vara en bra idé att skaffa professionell hjälp med bouppteckningen. Just nu är det, på grund av den pågående coronapandemin, förlängda handläggningstider för bouppteckningar. Det kan möjligtvis vara både på gott och ont för dig som hamnat i en situation där du måste utföra en. Alldeles oavsett gör du kanske bäst i att se det som en slags andhämtningspaus. Samtidigt som det förstås kan kännas jobbigt att inte ha möjligheten att få allt det juridiska undanstökat så fort som möjligt.
Scroll to top