Smslån ger trygghet

När det kommer till smslån så är det många som är snabba på att fördöma bort och menar på att branschen bara är till skada. Men dessa lån fyller en funktion och vad det handlar om är att vi ser till fel problem. 

4333629-empty-brown-leather-walletDet finns för och nackdelar med nästan allt, likaså är det när det kommer till smslån. Men alla som anser att dessa lån enbart är skadliga bör tänka om och läsa på. För enligt en artikel i SvD.se är det inte de höga räntorna som så många klankar ner på som är den farliga boven i dramat. Nej, vad det handlar om är individerna själva, att vi inte har kontroll över vår ekonomi genom att ha en dålig buffert för att skydda oss mot oförutsedda utgifter.

”Det är en sak att vara desperat och se sms-lån som en sista utväg om man lever på existensminimum och har fått en oväntad utgift en månad. Det är en helt annan sak om en medelinkomsttagare inte ens kan få fram 4000 kronor utan att behöva ta ett sms-lån.”(läs mer)

Ta lån, men gör det rätt

Att ta ett sms lån direkt kan vara den enda utvägen i vissa situationer, och det är då som lånen är så otroligt viktiga. Att exempelvis få en vattenskada gäller det att kunna reparera den så snabbt som möjligt. Men, när man ser citatet som säger att det är medelinkomsttagare som står för de flesta lånen så vittnar det om att man har ett dåligt sätt att spara och att man inte är förberedd på oförutsedda utgifter. Vad man ska tänka på är att ungefär ha 2 eller tre månadslöner som buffert för att känna sig säker, men innan du kommit upp till den summan kan du alltid luta dig tillbaka på att du kan få ta ett snabbt och enkelt lån.

Scroll to top