Lån med betalningsanmärkning?

Kan man få lån även fast en har en betalningsanmärkning? Ja, med rätt långivare och genom att visa på att din ekonomi klarar av ett lån. Men vad mer finns det att tänka på när det kommer till att ansöka om ett snabbt lån?

Det finns olika typer av lån, privat- och blancolån utan säkerhet, bolån med amortering och hus eller lägenhet som säkerhet, billån, medlemslån och så vidare. En hel massa. Vissa är med fördelaktiga än andra. Om du har en betalningsanmärkning i ditt namn kan du ändå ansöka om ett lån, men det är förmodligen färre långivare som är beredda att godkänna din ansökan. Läs mer om låneansökan med betalningsanmärkning hos bästasmslånet.se.

Privatlån för störst valmöjlighet

Ett privatlån är ett lån som inte har ett hus eller bostadsrätt som säkerhet – i stället har det en högre ränta för att kompensera. De allra flesta banker erbjuder sina kunder privata lån, men det finns även gott om låneinstitut på nätet som du kan kontakta och göra en ansökan hos. Du kan låna till vad du vill med ett snabbt privatlån, men maxtaket är lägre och lånet är dyrare än till exempel ett bolån. I en artikel i Aftonbladet går det att läsa om de vanligaste uppställda kraven för att få ta ett privatlån. För att få ta ett privatlån krävs det oftast att du:

  1. Är minst 18 år gammal.
  2. Inte har några betalningsanmärkningar.
  3. Har en fast inkomst från antingen arbete eller pension, alternativt tillräckligt med kapital hos banken.

Men om du har en betalningsanmärkning kan du ändå få godkänt på din låneansökan, inte minst om du har visat att du ändå har en stabil och säker ekonomi och kan betala av på ditt lån.

Ska du låna pengar till en renovering? Då kan du läsa mer om vad som är bra att tänka på i denna artikel i Expressen.

Scroll to top