Vad kännetecknar en bra bank?

En bra bank är en av de viktigaste partners du har i livet. Att ha kontroll på dina pengar skänker frihet och möjligheter i livet och en stabil ekonomi utgör en grundtrygghet. För att få kontroll över hela din ekonomi är det klokt att ha flera tjänster hos samma bank.

Ekonomin för dig som privatperson har många delar. Det du kanske först tänker på är lön, räkningar och sparande men även sådant som försäkringar, bolån, studielån, billån samt inte minst investeringar och pensionssparande utgör viktiga delar i din privatekonomi.

Välj en bra bank för hela din ekonomi

När du ska välja bank är det oftast en fördel att samla så många banktjänster som möjligt hos banken. Genom att t.ex. ha ditt bolån, pensionssparande, lönekonto, sparande och försäkringar hos samma bank kan du få bättre villkor eftersom banken dels lär känna dig som kund och får historik och inblick i din ekonomiska situation. En fast anställning och en långvarigt välskött ekonomi gör dig till en attraktiv och pålitlig kund. Har du ett större samlat engagemang hos banken har banken också bättre möjlighet att ge dig rabatt på både bolåneränta och försäkringar som tecknas via bankens samarbetspartner.

Danske Bank

En bank som är stor och trygg är Danske Bank som ständigt utmanar storbankerna med bättre bolåneräntor, försäkringar och investeringsmöjligheter. Genom att byta bank kan du samla din ekonomi och förhandla dig till mycket konkurrenskraftiga villkor. Hos Danske Bank behöver du dock inte ens förhandla om en bra bolåneränta. Danske Bank samarbetar med olika fackförbund där du som kund och fackmedlem kan få en av marknadens lägsta boräntor bundet på 1 år. Försäkringar är också mycket förmånliga hos Danske Bank, t.ex.

  • Villa- eller hemförsäkring
  • Bilförsäkring och
  • Sjuk- och olycksfallsförsäkring

.
Vill du ha hjälp med att få ditt sparande att växa erbjuder Danske Bank enkla indexfonder som står sig bra vad gäller utveckling och avgift. Självklart kan du välja bland ett stort antal andra aktörers fonder på marknaden så att du får den risk och avkastningsmöjlighet du önskar.

Hjälp med ekonomin

Genom ditt samlade engagemang hos Danske Bank kan du också få rådgivning om hur du maximerar din ekonomi efter just dina önskemål och förutsättningar. Genom en personlig bankman hos Danske Bank kan du få råd om huruvida du bör eller måste amortera på bolånet. Att amortera är inte självklart det bästa när räntorna är extremt låga. Börsen ger då oftast bättre avkastning så att du faktiskt kan tjäna pengar på att låna. Det gäller dock att ta lagom stora risker och då på flera års sikt. Oavsett om du är mycket påläst och kunnig eller om du precis köpt din första bostad eller startar ditt första sparande kan du få kloka tips och råd.

Genom att ha många tjänster samlade hos Danske Bank får du också själv bättre överblick över dina utgifter och intäkter samt hur mycket du har sparat på bankkonton, i fonder och aktier. Har du stenkoll på ekonomin känns livet ofta lättare och tryggare och du vet att du kan unna dig en guldkant på tillvaron då och då eftersom sparande ger marginal för livets alla roligheter.

Scroll to top