Spara pengar genom att minska din energiförbrukning

En luft-luftvärmepump är energieffektiv vilket innebär att det finns goda möjligheter att spara in en hel del pengar varje månad. Det är viktigt att värmepumpen passar din bostad för att den ska fungera optimalt.

Har du idag direktverkande el i ditt hem som uppvärmningskälla är en luft-luftvärmepump ett extra bra val. Hos https://e-klok.se/luft-luft hittar du olika luft-luftvärmepumpar som är energismarta och konstruerade för det nordiska klimatet. Det viktiga är att du tar hjälp för att få en värmepump som verkligen passar din bostad. En luft-luftvärmepump passar bra i villan, garaget och fritidshuset.

Spara pengar med en luft-luftvärmepump

luftvärmepumpLuft-luftvärmepumpar är energieffektiva och att byta värmesystem kan vara en väldigt bra investering. Det kan vara en hög engångskostnad men den sparar du ofta snabbt igen. Det viktiga är att luft-luftvärmepumpen passar din bostad då kan du nämligen spara mycket pengar. Hur effektiv luft-luftvärmepumpen är i din bostad beror också på hur planlösningen ser ut. Öppenplanlösning kan exempelvis ge en högre energibesparing. Genom en lägre energiförbrukning kan du spara pengar varje månad. Det är inte ovanligt att ett hushåll kan sänka sina värmekostnader med flera tusen kronor på att installera en värmepump. Eftersom värmepumpens livslängd ligger på 10-15 år sparar du snabbt in installationskostnaderna.

Fördelar med en luft-luftvärmepump

En luft-luftvärmepump är det enklaste och billigaste alternativet när det kommer till värmepumpar. Denna typ av värmepump är enkel att installera och den hämtar energi från luften utomhus som sedan sprids inne som luftburen värme. En ytterligare positiv effekt en luftvärmepump har är att den bidrar till en renare och fräschare inomhusluft. En luftvärmepump kan även användas för att kyla ner bostaden varma sommardagar.

Scroll to top